Voor alle zaken rond familierecht

Als het gaat om personen- en familierecht dan gaat het vooral om zaken rond afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Dit zijn hele persoonlijke kwesties die u goed geregeld wilt hebben. Almeer Notaris kan u hierbij helpen. Het familierecht is regelmatig onderhevig aan wijzigingen, maar uiteraard zijn wij op de hoogte van de laatste wetswijzigingen. Zo kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@almeernotaris.nl of te bellen naar: 036-5374432.

Wat is het?

Het begrip familierecht omvat veel onderdelen en in veel gevallen kan een notaris u bijstaan of zaken voor u regelen. Een greep uit het familierecht:

  • Naamswijziging, dus een andere voor- of achternaam;
  • Opstellen, wijzigen en opheffen huwelijkse voorwaarden;
  • Alimentaties;
  • Echtscheiding, voogdijregeling, omgangsregeling en ouderschapsplan;
  • Ouderlijk gezag, ontzetting en ontheffing;
  • Vaderschap, erkenning en ontkenning;
  • Adoptie.

Huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract

Twee mannen, twee vrouwen of een man en een vrouw kunnen ervoor kiezen om te trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract aan te gaan. Dat is onderdeel van het familierecht. Het is slim om iets te regelen, want samenwonenden hebben minder rechten. Wanneer u gaat trouwen, kunt u bovendien ervoor kiezen om afwijkende afspraken vast te leggen in huwelijkse voorwaarden. Een notaris helpt u om die op te stellen. Hetzelfde geldt voor een samenlevingscontract. De gemaakte afspraken zijn

rechtsgeldig en soms is een notariële akte zelfs verplicht. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van partnerpensioen, dan is daarvoor een samenlevingscontract nodig, dat is opgesteld door een notaris.

Scheiding

Een ander onderdeel van het familierecht is de echtscheiding. De rechtbank kan de echtscheiding uitspreken als er sprake is van ontwrichting van het huwelijk. Het huwelijk is pas ontbonden als dit is verwerkt in de registers van de burgerlijke stand. Een notaris kan u bijstaan om de inboedel te verdelen of een voogdijregeling op te stellen voor eventuele kinderen. Het helpt als er dan al huwelijkse voorwaarden zijn, waarop teruggevallen kan worden. Een notaris helpt u om goed uit elkaar te gaan en regelt belangrijke zaken naar wens.

familierecht

Almeer Notaris is er voor u

Ons notariskantoor kenmerkt zich door notariële expertise, wij zijn op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en een eigentijdse benadering. Zo kunt u niet alleen rekenen op een professionele behandeling, maar weet u ook dat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden. Dat geldt zeker voor zaken, die onder het familierecht vallen. Wilt u dat wij voor aan de slag gaan? Of wilt u eerst meer informatie? Neemt u dan contact met ons op door te mailen naar info@almeernotaris.nl. U bereikt ons telefonisch via 036-5374432. Wij nemen uw zaken op het gebied van familierecht zeer serieus.